Spotkanie informacyjne RODO (GDPR)

„Już za rok RODO – nowe podejście do ochrony danych osobowych” (GDPR - ang.)

W dniu 25 Maja 2017 roku mieliśmy przyjemność gościć ponad stu uczestników podczas spotkania dotyczącego nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), wchodzącego w życie w 25 Maja 2018 roku.


  • Informacje

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

     

    SPOTKANIE pt.

    "JUŻ ZA ROK RODO"
    Ambasada Brytyjska, 25 Maja 2017

    W dniu 25 Maja 2017 roku mieliśmy przyjemność gościć ponad stu uczestników podczas spotkania dotyczącego nowego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), wchodzącego w życie w 25 Maja 2018 roku.

    Nowe regulacje zostały omówione z punktu widzenia Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, Ministerstwa Cyfryzacji - koordynatora prac nad projektem nowej polskiej ustawy o ochronie danych osobowych, jak również z perspektywy biznesowej przez kancelarię prawną. Ekspert BSI Group natomiaast omówił znaczenie norm ISO w znowelizowanej ustawie oraz możliwości zastosowania ich jako narzędzi umożliwiających uregulowanie tych kwestii w organizacjach.

    Przypomnijmy iż celem regulacji  z jednej strony jest ujednolicenie przepisów na terenie UE oraz dostosowanie ich do elektronicznego środowiska przetwarzania danych osobowych, a z drugiej wzmocnienie ochrony danych wszystkich obywateli Unii Europejskiej. Obecny okres przejściowy należy wykorzystać na przygotowanie się do nowych wymogów, aby uniknąć wysokich kar pieniężnych, których nałożenie przewidują nowe przepisy.

    Uczestnicy dowiedzieli się jakie wymogi musiszą spełnić, by ich działalność była zgodna z nowymi przepisami oraz jak zadbać o zapewnienie zgodności z nowymi regulacjami i tym samym zabezpieczyć się przed ryzykiem nałożenia dotkliwych kar.

  • Program

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

     

    SPOTKANIE pt.

    "JUŻ ZA ROK RODO"
    Ambasada Brytyjska, 25 Maja 2017

    10:00 – 10:30
    Rejestracja uczestników

    10:30 – 10:35
    Powitanie

    10:35 – 10:55
    Projekt ustawy o ochronie danych osobowych – Ministerstwo Cyfryzacji, dr Maciej Kawecki, Doradca w Gabinecie Politycznym, Ministerstwo Cyfryzacji

    10:55 – 11:10
    RODO - co czeka przedsiębiorców, Paweł Makowski, Radca Generalny Inspektora Ochrony Danych Osobowych

    11:10 – 11:25
    Wykonywanie funkcji inspektora ochrony danych na podstawie RODO i jego rola w procesie wdrożenia RODO, dr Joanna Tomaszewska, Radca Prawny, Partner w Kancelarii Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy Sp.k.

    11:25 – 11:40
    Znaczenie norm ISO w znowelizowanej ustawie o ochronie danych osobowych (RODO), BSI Group Polska, Waldemar Gełzakowski, Audytor Wiodący Systemów Zarządzania, Trener Akademii BSI Group

    11:45 – 12:30 - Panel dyskusyjny

  • Relacja

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

     

    SPOTKANIE pt.

    "JUŻ ZA ROK RODO"
    Ambasada Brytyjska, 25 Maja 2017

     

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Konferencja-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Konferencja-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Konferencja-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Spotkanie-RODO-GDPR

    PL-BSI-Konferencja-RODO-GDPR

    PL-BSI-Konferencja-RODO-GDPR