De CEO van BSI, Howard Kerr, bespreekt hoe organisaties kunnen overleven en floreren in de hedendaagse wereld.  Organizational Resilience Whitepaper img   Te druk om de hele whitepaper te lezen? Wij hebben voor u de kernpunten samengevat Organizational Resilience Exec summary img   Een onderzoek naar hoe bedrijven langdurige ondernemingen kunnen bouwen Organizational Resilience EIU report img
Download de whitepaper Lees de samenvatting Download het EIU rapport

Wat is veerkracht van de organisatie?

Veerkracht van een organisatie of Organizational Resilience is "het vermogen van een organisatie om te anticiperen, zich voor te bereiden, te reageren op en zich aan te passen aan incrementele veranderingen en plotselinge verstoringen, zodat de organisatie kan overleven en floreren."

Organizational Resilience gaat verder dan risicomanagement en gebruikt een meer holistische visie op de gezondheid en het succes van bedrijven. Een veerkrachtige organisatie overleeft niet alleen op de lange termijn, maar bloeit ook en doorstaat de tand des tijds.

Veerkracht van een organisatie is een strategische voorwaarde voor organisaties om te floreren in de huidige dynamische, onderling verbonden wereld. Het is geen eenmalige handeling, maar wordt gerealiseerd gedurende langere tijd en is gericht op de lange termijn.

Organizational Resilience vereist excellente gewoonten en best practices om uw bedrijfsvoering te verbeteren door te bouwen aan competenties en vaardigheden door de gehele organisatie heen. Hierdoor kunnen leiders onderbouwd en met vertrouwen risico’s nemen en kansen optimaal benutten. 
Hoe ziet een veerkrachtige organisatie eruit en wat zijn de voordelen?

Een veerkrachtige organisatie zal de belangrijkste eigenschappen demonstreren in de manier waarop het werkt: flexibel met behendig leiderschap dat krachtig stuurt.

Een veerkrachtige organisatie zal profiteren van:

Strategisch aanpassingsvermogen - met succes aan kunnen passen aan veranderende omstandigheden, zelfs als dit betekent dat de organisatie de kernactiviteiten moet veranderen.

Behendig leiderschap - onderbouwd en met vertrouwen risico's kunnen nemen en snel en adequaat kunnen reageren op kansen en bedreigingen.

Robuuste sturing – kunnen tonen van verantwoording in de organisatiestructuur, op basis van een cultuur van vertrouwen, transparantie en innovatie, zodat de organisatie trouw kan blijven aan de visie en waarden.


Wat zeggen experts over Organizational Resilience?

We hebben gesproken met zakelijke leiders om te horen waarom zij ze zo enthousiast zijn over het vooruitzicht van Organizational Resilience.

Bekijk onze video-serie met Management Today met een rondetafelgesprek met Howard Kerr van BSI, Kai Peters van Ashridge & Hult, Patricia Hamzahee van Integrity Kapitaal en Matthew Gwyther, hoofdredacteur van Management Today.

Bekijk de Management Today rondetafel-video-serie over Veerkracht van de organisatie

Lees het Management Today artikel over Veerkracht van de organisatie.