Nieuwsberichten 2016

blueKiwi awarded ISO 9001 and ISO 27001 certification

blueKiwi, provider of social collaboration software to support enterprise digital transformation, announces they have been awarded International Standard Organisation (ISO) 9001 and 27001 certification from the British Standards Institution (BSI).


BSI reports highest profits and revenue in 114-year history

BSI, the business standards company, has announced its results for the year ended 31 December 2015.  Growth of 15% maintains BSI’s consecutive 16-year track record of annual increases in underlying revenue.


NetSourcing behaalt ISO 9001 certificaat voor Kwaliteitsmanagement

Vandaag heeft ICT dienstverlener NetSourcing in Nederland het ISO 9001:2015 certificaat in ontvangst mogen nemen van BSI (British Standards Institution). Dit certificaat staat garant voor de internationale norm die gesteld wordt voor Kwaliteitsmanagement. De norm voorziet de organisatie in een aantal procedures waarmee een logische aanpak van de beheersing van kwaliteit wordt gewaarborgd. “NetSourcing laat graag zien dat zij de partner is die niet alleen kwaliteit nastreeft, maar ook in haar DNA voelt” aldus Yvo Hoeke en Franc Korsten (Directie NetSourcing).


HHNK behaalt als eerste waterschap het ISO 55001 Asset Management certificaat

De afdeling Waterketen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier ontvangt als eerste waterschap het ISO 55001 certificaat. Dit Asset Management certificaat staat garant voor het structureel managen van alle bedrijfsmiddelen en de daaruit voortvloeiende bedrijfsprestaties, kosten, kansen en risico’s.


Onafhankelijke toetsing is cruciaal voor een keurmerk

Recent constateerde de Autoriteit voor Consument en Markt (ACM) dat er een wildgroei is aan keurmerken. Het is voor de consument niet duidelijk waar het keurmerk voor staat en of het keurmerk onafhankelijk gecontroleerd wordt. Daarmee staat de betrouwbaarheid van alle keurmerken onder druk. En dat terwijl keurmerken grote voordelen kunnen bieden voor consumenten en bedrijven. Keurmerken kunnen consumenten en zakelijke afnemers ondersteunen bij het maken van keuzes. Bedrijven kunnen zich met keurmerken onderscheiden van concurrenten.