Nieuwsberichten 2014

Reactie BSI op uitzending van RADAR 1 december 2014

Wij zijn bezorgd over de door Avrotros Radar op 1 december uitgezonden beelden die met een verborgen camera zijn gefilmd bij één van onze medische hulpmiddelen CE-markering trainingen in het Verenigd Koninkrijk. De beelden die zijn gebruikt (minder dan drie minuten), zijn zwaar bewerkt, misleidend en niet representatief voor de inhoud van deze driedaagse training.

Lees de gehele reactie van BSI op de uitzending van RADAR


Ordina behaalt vernieuwd certificaat voor Informatiebeveiliging

Ordina heeft als één van de eerste ICT-bedrijven in Nederland het vernieuwde ISO/IEC 27001:2013-certificaat behaald. Deze certificatie geldt voor het informatiebeveiligingsmanagementsysteem voor de dienstverlening van beheer. Tegelijkertijd heeft Ordina ... 


PGGM behaalt BSI certificaat Business Continuity Management

PGGM heeft een effectief managementsysteem waarmee de organisatie het effect van verstoringen kan minimaliseren. Daarvoor heeft PGGM het BSI certificaat Business Continuity Management ontvangen. Deze certificering geeft stakeholders vertrouwen dat de continuïteit van PGGM in geval van een calamiteit...


BSI viert 10-jarig jubileum op Nederlandse bodem

Amsterdam, 4 november 2014 – British Standards Institution (BSI), marktleider op het gebied van ISO-certificering en training voor bedrijven, vierde onlangs het 10-jarig jubileum van de Nederlandse vestiging met een informatief congres voor stakeholders, medewerkers en een selecte groep klanten. Het congres stond in het teken van de slogan van de organisatie:making excellence a habit. Tien jaar geleden maakte het bedrijf de oversteek naar Nederland omdat het een trend signaleerde waarbij...


BSI launches first global risk management standard for supply chains

PAS 7000 brings transparency and cost savings to the procurement of supply chains

BSI, the business standards company, today launches PAS 7000, a universally applicable supply chain information standard for suppliers and buyers at organizations of all sizes around the globe. PAS 7000Supply Chain Risk Management- Supplier prequalificationhelps answer three key questions relating to any organization’s supply chain partners: Who are they? Where are they? Can they be relied upon?


Meer zekerheid door samenwerking BSI met Koenen en Co

BSI en Koenen en Co bundelen hun krachten om bedrijven nog meer zekerheid te bieden door een ISO certificaat te combineren met een ISAE verklaring.

ISO norm en ISAE verklaring

Met een ISO/IEC 27001 voldoen organisaties aan alle normeisen op het gebied van onder andere informatiebeveiliging. Met dit certificaat tonen organisaties aan dat zij beschikken over een informatiemanagement systeem en deze structureel optimaliseren en daarmee de bedrijfsvoering continu verbeteren. Veel opdrachtgevers eisen deze certificatie van bedrijven. Bovendien kunnen opdrachtgevers eisen dat bedrijven naast de ISO certificering ook een ISAE 3402 verklaring hebben. Een ISAE 3402 verklaring is de internationale kwaliteitsnormering die zekerheid geeft bij uitbesteding van processen die een financiële impact kunnen hebben.


Radio Interview: Verspilling van miljarden door bedrijven

Bedrijven verspillen jaarlijks naar schatting miljarden euro’s doordat ze hun fysieke activa zoals gebouwen of gespecialiseerde machines niet optimaal managen voor de gehele levenscyclus. Als bedrijven beter aan asset management zouden doen, zou dit ze veel geld schelen. 

Wat is asset management? Op welke punten laten bedrijven geld liggen? Tamara Paulus sprak in het programma Ritme van de Stad met Eltjo Veentjer van de BSI-groep.  


PwC exclusieve partner BSI voor de Dutch Caribbean en Suriname

PwC Dutch Caribbean (PwC) is sinds deze week de exclusieve partner van BSI Group the Netherlands B.V. (BSI) voor de Dutch Caribbean en Suriname. Gerald Stacie, partner PwC en Eltjo Veentjer, commercieel manager BSI tekenden eerder deze week een samenwerkingsovereenkomst.


ISO 55001 Asset Management: de opvolger van PAS 55

Asset management levert een sterke bijdrage aan het structureel beheren van alle bedrijfsmiddelen (in het Engels: assets). Een Asset Management Systeem, vaak afgekort tot AMS, is een belangrijk instrument voor organisaties die hun fysieke assets structureel willen managen en de kwaliteit van hun dienstverlening naar een hoger niveau willen tillen. 

Met een heldere asset management-strategie wordt een optimale balans gecreëerd tussen de investeringen, kosten, bedrijfsprestaties, rendementen en risicobeheersing van assets


Duurzaamheidsbeleid Tele2 Nederland beloond met ISO 14001 certificaat

Diemen, 18 juli 2014 – Het landelijke glasvezelnetwerk en de verschillende datacenters gebruiken een grote hoeveelheid energie. Met de bouw van een eigen 4G-netwerk en de groei van het aantal klanten, wordt het efficiënt omgaan met energie een nog belangrijker speerpunt in het maatschappelijke programma van Tele2. Daarom is de afgelopen tijd een milieuzorgsysteem ingevoerd. Deze is positief beoordeeld en beloond met de ISO 14001-certificering.Tele2 ontving het ISO 14001 certificaat afgelopen woensdag uit handen van EltjoVeentjer, Commercieel Manager van  BSI Group.


I-FourC behaalt met trots ISO/IEC 27001 certificaat

I-FourC heeft op 21 januari 2014 met trots het ISO/IEC 27001 certificaat mogen ontvangen van de internationaal gecertificeerde organisatie BSI. Hiermee toont I-FourC aan, als specialist in digitalisering en informatie toegankelijkheid, dat het informatiebeveiligingssysteem beschikt over een solide en veilige structuur. Naast dit certificaat is het ISO 9001 certificaat, dat I-FourC al sinds 2006 in haar bezit heeft, nogmaals verlengd. 


First two companies certified to new international Asset Management standard

The standard, which relates to a management system for physical and other organizational assets, enables organizations to achieve their wider business objectives through the effective and efficient management of their assets. It helps develop an asset management strategy that focuses on getting the maximum use and return from an asset while potentially lowering the overall cost of ownership or management.