Introductie OHSAS 18001

Veel organisaties hebben de behoefte om een systeem te hanteren voor het beheer van veilige werkomstandigheden, als onderdeel van hun strategie. De norm OHSAS 18001(Occupational Health and Safety) biedt u een goede structuur voor de opzet van een veiligheid, gezondheid en welzijn managementsysteem. Waarmee een veilige en gezonde werkomgeving wordt bevorderd. Een OHSMS biedt ook een kader voor bedrijven en instellingen om veiligheidsrisico’s te identificeren en te controleren, het potentieel voor ongevallen te verminderen, de wetgeving na te leven en constant de prestaties en het werkklimaat te verbeteren. De OHSAS 18001 is zo ontworpen dat hij als onderdeel goed kan functioneren binnen een geïntegreerd managementsysteem (in combinatie met ISO 9001 en ISO 14001).


Voor wie bedoeld?

Voor diegene die verantwoordelijk zijn voor de invoering, beheer en verbeteren van een VGW-systeem.

Leerdoelen

De deelnemers verkrijgen inzicht in de relevantie van de arbeidsomstandigheden & veiligheids norm. Na de cursus bent u vertrouwd met de ISO 18001 en in staat het bedrijf te helpen bij het opzetten en implementeren van een arbomanagementsysteem.

Onderwerpen

De cursus levert specifieke informatie over de onderwerpen:

  • Interpretatie van OHSAS 18001:2007
  • De vertaling van Arbo- en veiligheidswetgeving naar een geïntegreerd VGW-managementsysteem
  • Toegevoegde waarde van een effectief VGW management
  • Belangrijkste eisen uit BS OHSAS 18001:2007
  • BSI beoordeling- en certificatieprocedure

Overige informatie

De cursus duurt 1 dag, is Nederlandstalig en inclusief koffie/thee faciliteiten, lunch en cursusmateriaal. Wij verzorgen ook maatwerk en in-company trainingen.