ISO/DIS 45001

Nieuwe internationale norm voor Arbo - & Veiligheid

's Werelds eerste internationale norm voor Arbo - & Veiligheid is momenteel in ontwikkeling. Deze norm kan u helpen om als organisatie een gezonde en veilige werkomgeving te creëren voor uw medewerkers en om werk-gerelateerde verwondingen, gezondheidsproblemen en dodelijke ongelukken te voorkomen. Tevens draagt de norm bij aan het verbeteren van de Arbo- en Veiligheidsprestaties. 
Wat zijn de verwachte voordelen van ISO/DIS 45001?

ISO/DIS 45001 brengt Arbo- en Veiligheidsmanagement tot in de kern van uw organisatie. Deze nieuwe norm is een kans voor organisaties om de strategische richting in lijn te brengen met het Arbo- en Veiligheidsmanagementsysteem. In aanvulling daarop is er een vergrote focus op de verbetering van arbo - en veiligheidsprestaties. 

 

Onze klanten vertellen ons dat zij meerdere voordelen ondervinden na de implementatie en integratie van een arbo- en veiligheidsmanagementsysteem, zoals:

  • verkleinen van de kans op werkgerelateerde verwondingen, gezondheidsproblemen en dodelijke ongelukken
  • verminderen van arbo - en veiligheidsrisico's
  • verbeteren van de arbo- en veiligheidsprestaties
  • tonen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en voldoen aan Supply Chain vereisten
  • Beschermen van merkreputatie
  • Motiveren en betrekken van werknemers door middel van overleg en participatie

Lees meer over de norm in de informatieve producthandleiding.


Wat moet ik doen als mijn organisatie gecertificeerd is voor OHSAS 18001?

BSI ondersteunt u tijdens de overstap naar de nieuwe norm door het aanbieden van training en het voorzien in richtlijnen waardoor de transitie soepel verloopt. 

Beijk onderstaande video voor meer informatie of download de vergelijkingstabel waarin OHSAS 18001 wordt vergeleken met de nieuwe ISO/DIS 45001.