ISO 9001 is 's werelds meest populaire norm voor kwaliteitsmanagement. De nieuwe versie wordt verwacht in september 2015.

Bent u op de hoogte van de wijzigingen binnen uw managementsysteem als gevolg van de revisie? Om u hierin te ondersteunen, organiseert BSI vanaf april 2015 diverse transitie trainingen voor zowel ISO 9001 en ISO 14001. De trainingen zijn gebaseerd op de voorlopige DIS (Draft International Standard) versie van de norm.

Voordelen deelname BSI transitie trainingen:

• informatie uit eerste hand (uit de normcommissie)

• praktijkgericht en effectief leren volgens het leerconcept hoofd (kennis), hart (houding) en handen (gedrag)

• gratis mapping guide (Clause by clause comparison between the two standards),

• gratis transition guide (12 page detailed guide to implementing the new standard)

• bij eventuele wijzigingen tussen de DIS versie en de definitieve norm ontvangt u kosteloos een update zodra de norm definitief is


De ISO 9001 revisie in detail


Onze ISO 9001 transitie trainingen


Download de White paper

Download onze White Paper 'The history and future of ISO 9001'. Hier vindt u alle ins en outs van ISO 9001. 


U bent geïnteresseerd in ISO 9001 certificatie. Wat te doen?

ISO 9001:2008 is nog steeds geldig en nog steeds profiteren bedrijven van de voordelen. Certificatie op ISO 9001:2008 is na de definitieve publicatie van de nieuwe norm nog een periode geldig. De duur van de periode wordt vastgesteld door de Raad voor Accreditatie (RvA). Verwacht wordt dat dit nog een aantal jaren zal zijn.

Kijk hier voor meer informatie over ISO 9001.


U bent gecertificeerd op ISO 9001. Wat moet u doen?

Zodra de herziene versie gepubliceerd is in 2015 zal BSI u begeleiden in het overgangstraject. Een transitieperiode zal worden vastgesteld en wij zullen u voorzien van richtlijnen en bieden trainingen aan om de transitie zo soepel mogelijk te maken.

BSI is uw keuze als certificatie-instituut mede doordat we u zullen ondersteunen bij revisies van normen. We helpen u te begrijpen wat de veranderingen voor uw organisatie betekenen.

U bent reeds op de hoogte van de norm ISO 9001. U kunt hier de DIS aanschaffen om, zodat u alvast kunt zien wat de belangrijkste wijzigingen zullen worden.