Training ISO 14001:2015 wijzigingen Implementeren

Ontdek hoe u de belangrijkste wijzigingen van ISO 14001:2015 kunt toepassen en een plan van aanpak voor de transitie kunt ontwikkelen.


Voor wie bedoeld en voorkennis

Iedereen die betrokken is bij de planning, implementatie van of het toezicht op een ISO 14001:2015 transitie.

U dient te beschikken over voldoende kennis van ISO 14001:2004 en de belangrijkste principes van een KMS. Beschikt u nog niet over gedegen voorkennis van ISO 14001? Dan verwijzen wij u graag naar de training Implementatie ISO 14001. In deze training is de meest recente informatie verwerkt.

Leerdoelen

Met deze training kunt u:

  • Tools en sjablonen voor een gap analyse gebruiken om uw huidige systeem te evalueren
  • De belangrijkste wijzigingen van ISO 14001:2015 ten opzichte van ISO 14001:2004 doorvoeren
  • De nieuwe eisen in Annex SL (Bijlage 2) met betrekking tot organisatorische context, leiderschap, planning en ondersteuning implementeren
  • Nieuwe eisen voor gedocumenteerde informatie identificeren
  • Een plan van aanpak ontwikkelen dat u direct kunt toepassen
  • Meer te weten komen over overgangsregelingen voor BSI-certificering

Overige informatie

Deze tweedaagse training is inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen. De training zelf en het materiaal is Nederlandstalig.

Alle informatie is gebaseerd op ISO/DIS 14001:2015. Als u deelneemt aan deze training ontvangt u een kosteloze update wanneer de definitieve norm gepubliceerd wordt, zodat u volledig op de hoogte bent van eventuele wijzigingen van de huidige versie. Naar alle waarschijnlijkheid vindt dit plaats in de vorm van een korte webinar.

Indien u eerder heeft deelgenomen aan een van onze training ISO/IEC 27001:2013 Transitie, kunt u met ons contact opnemen. Wij gaan dan met u in overleg hoe u eventueel het HLS gedeelte kunt overslaan en hiervoor een prijsvoordeel kunt behalen.

 

Hoofd + Hart + Handen : praktijkgericht en effectief leren

Om uw vermogen om kennis vast te houden te verbeteren en de vaardigheden daadwerkelijk toe te passen, staat in onze trainingen het concept Hoofd, Hart en Handen steeds meer centraal. Hierbij is het denken vanuit de bedrijfsactiviteit ten behoeve van de prestatieverbetering essentieel.

  • Hoofd: kennis - weten wat er in ISO 14001 staat, (achtergrond)kennis opdoen
  • Hart: houding - waarom ISO 14001 te gebruiken, wat is het nut van de norm voor mijn organisatie, gemotiveerd raken en blijven om te norm te gebruiken
  • Handen: gedrag - het doen, oefenen, concreet maken en ISO 14001 in de praktijk brengen

In een training wordt veel gebruik gemaakt van herkenbare praktijkvoorbeelden en opdrachten die individueel of in groepsverband worden gemaakt. De training vindt plaats op basis van activiteiten en heeft bewezen een positief effect op de arbeidsprestaties te hebben en tegelijkertijd tijd en geld te besparen doordat in de training al eerste stappen voor de eigen organisatie worden gezet.

Leergangen en in company trainingen

Naast deze training, wordt de meer uitgebreide training  ISO 14001:2015 wijzigingen voor Intern Auditor aangeboden. De eerste dag van deze training is gelijk aan de ISO 14001:2015 wijzigingen en de ISO High Level Structure (HLS). Deze training in combinatie met training ISO 14001:2015 wijzigingen voor Intern Auditor biedt u een prijsvoordeel. 

De training kan tevens op in company (inhouse) basis worden verzorgd. Voor meer informatie over in company trainingen en prijsvoordeel kunt u contact opnemen met Mark Leenaers via 020-3460783 of via mark.leenaers@bsigroup.com. U kunt ook een e-mail sturen naar training.nl@bsigroup.com.