De nieuwe ISO 14001:2015 is gepubliceerd

De nieuwe, herziene norm ISO 14001:2015, 's wereld eerste internationale norm voor milieumanagement, is gepubliceerd. Deze publicatie markeert het hoogtepunt van milieudeskundigen uit 70 verschillende landen en is een significante mijlpaal die een impuls zal geven aan het bestaan van het milieumanagement doordat het tot in de kern van de organisatie wordt gebracht.

De nieuwe norm zorgt ervoor dat de organisaties op de hoogte blijven van de wijzigingen binnen milieumanagement, maar het helpt hen ook in het reduceren van afval, het besparen van energie en het beschermen van hun reputatie bij beleggers, klanten en het publiek. Geschreven  volgens de nieuwe High Level Structure (HLS) zal ISO 14001:2015 eenvoudiger kunnen worden geïntegreerd in combinatie met andere managementsystemen en dit draagt bij aan de efficiëntie en zorgt voor kostenbesparing.

Neem uw voorsprong en start met de BSI transitie trainingen

Nu de nieuwe norm is gepubliceerd, heeft u 3 jaar de tijd om over te stappen. Hoe vroeger u overstapt, hoe sneller u profiteert van de voordelen van de nieuwe norm.  Ons trainingsaanbod is ontwikkeld door experts die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe norm. Onze trainingen bieden u alle ondersteuning die u nodig heeft voor een soepele transitie naar de 2015 versie.


De ISO 14001 revisie in detail