Zoektips

U kunt vanaf iedere pagina op de website van BSI een zoekopdracht uitvoeren.  U vindt het zoekvenster rechts bovenin iedere pagina.  U kunt zoeken aan de hand van nummers van normen, zoekwoorden en zinnen.  Klik na het invoeren van uw zoektermen op "Zoeken" of druk op de entertoets.

U kunt er ook voor kiezen om alleen te zoeken naar artikelen in de webwinkel van BSI. Navigeer hiervoor naar de webwinkel via de menubalk bovenin de website.  Selecteer vervolgens "Normen en Publicaties", links.  U ziet nu een zoekvenster in het midden van de pagina. Wanneer u dit zoekvenster gebruikt, vindt u alleen producten uit de webwinkel.

U ziet een overzicht met resultaten voor uw zoektermen.  De resultaten worden getoond op volgorde van relevantie.  Wanneer uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, wordt een fout bericht getoond. 

Klik op de pagina die u u zoekt om deze te bekijken.

Zoektips

 • De zoekmachine is niet hoofdlettergevoelig
  U kunt zowel BS 25999 als bs 25999 invoeren om dezelfde resultaten te vinden.
 • De zoekmachine is wel gevoelig voor spaties: wanneer u zoekt naar normen dient u spaties tussen de verschillende onderdelen te plaatsen. 
  Zoek bijvoorbeeld naar bs en iso 9001 , niet naar bseniso9001.
 • De resultaten worden getoond op relevantie. Hierbij wordt gekeken hoe vaak en waar uw zoekterm(en) verschijnt/verschijnen op de pagina.
  Een pagina die in de titel uw zoekterm bevat, is relevanter dan een pagina die uw zoekterm in de gewone tekst bevat.

Uw zoekopdracht verfijnen

Een zoekopdracht levert vaak meer resultaten op dan u nodig hebt.  Daarom zijn er een aantal filters waarmee u het aantal resultaten kunt verkleinen.

 • Meer zoektermen toevoegen
  Wanneer u een zoekopdracht hebt uitgevoerd, ziet u midden op de pagina met resultaten een nieuw zoekvenster.  Wanneer u zoektermen in dit venster invoert, zoekt de zoekmachine nogmaals, maar nu alleen in de eerste serie antwoorden.
 • Zoekvenster "Verfijn uw zoekopdracht" links op de pagina
  Wanneer u een zoekopdracht hebt uitgevoerd, zal het systeem de resultaten automatisch categoriseren op basis van een aantal criteria.   De getoonde criteria zijn afhankelijk van de gevonden zoekresultaten.  Na iedere zoekopdracht worden de meest relevante criteria automatisch geselecteerd, zodat u de resultaten kunt verfijnen aan de hand van deze criteria. Hieronder vindt u een aantal definities voor verschillende criteria.  Klik gewoon op de titel van een criterium om hierop te filteren.
 • Zoektermen of verfijningen verwijderen
  Alle zoektermen en filters die door u op een bepaalde zoekopdracht zijn toegepast, blijven zichtbaar bij volgende zoekopdrachten.  Klik op het blauwe kruisje naast een bepaald filter om dit filter te verwijderen.

Betekenis van verfijningscriteria

 • Soort resultaat
  Dit criterium geeft aan welk soort pagina's zijn gevonden. Dit kunnen zijn:
  Normen en publicaties - dit zijn pagina's uit de webwinkel van BSI waarop u een norm of publicatie kunt kopen
  Persberichten/Nieuws- Persberichten en nieuwsberichten van BSI
  Informatie en diensten - dit zijn alle pagina's op de website, met uitzondering van de pagina's uit de webwinkel van BSI en de persberichten.
 • Diensten
  Deze functie categoriseert de resultaten op de verschillende diensten die door BSI worden aangeboden, zoals beoordelingen, certificeringen en producttests.
 • Disciplines
  Deze functie categoriseert de resultaten op de verschillende relevante disciplines in de uiteenlopende sectoren, zoals kwaliteitsmanagement en risicomanagement.
 • Branches
  Deze functie categoriseert de resultaten per sector , zoals productie en bouw.
 • Status
  Deze functie categoriseert alle resultaten met betrekking tot normen op hun status, zoals verwijderd, concept en actueel.
 • Module
  Deze functie categoriseert alle resultaten met betrekking tot normen op de modules die gebruikt worden in British Standards Online (BSOL).
 • ICS-classificatie
  Deze functie categoriseert alle resultaten met betrekking tot normen op basis van het Internationale classificatiesysteem (International Classification System). Dit systeem wordt beheerd door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO).  Kijk voor meer informatie over ISO en over het ICS op www.iso.org.